Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2007 11:25 - За едно момиче
Автор: belle Категория: Изкуство   
Прочетен: 699 Коментари: 0 Гласове:
0



Животът е кратък миг, в който се опитваме да направим куп неща.Той е уникален, божествен дар, който не оценяваме и пропиляваме без дори да усетим с безкрайните си опити да се харесаме на другите.Особено ако сме в гимназията и единственото ни желание е да бъдем лъскави опаковки без всякакво съдържание.
Познавам или по-скоро познавах едно момиче лишено от съдържание, чиято единствена мечта беше да си има лъскава опаковка за да могат другите да я забелязват.Не положи кой знае какви усиля и се сдоби с лелеяните лъскав целофан и огромна,розова панделка.Заживя в страната на олигофреничният смях и инфантилното високомерие.За отрицателно време се научи как да пробожда с нос сините простори;как с иронична усмивка да получава това,което иска; как да върви три крачки след самочувствието си.Намери си и дружки също като нея изпразнени от съдържание.Паснаха си идеално!Ако едната страдаше , страдаха и другите с присъщата само за тях показност.А ако случайно се смееха, то беше с цел да подчертаят уникалността на своята повърхностност.И всяко боже междучасие вървяха наперено из коридорите в училище мислейки си,че светът им принадлежи, само дето не вадеха цигарите си от онези миниатюрни неща, който наричаха дамски чантички.
...
Стоях в края на дългия коридор и нервно потропвах с крак пред 13-ти кабинет.Вече бях готов да си тръгна когато вратата се отвори с гръм и трясък и от същият този 13-ти кабинет излезе тя.Погледна ме от високо и аха да си тръгне, но се спря и ме попита какво правя тук.Аз й отвърнах с презрителен поглед,че не нейна работа.Тя само отметна русите си коси и с широка усмивка иронично каза :
- А преди не беше така.Какво, малката ли чакаш?Не се притеснявай ще почакаш още доста.Онази гадина оформя по номера, а малката е едва 22-ри номер.
Огледаме от главата до петите и добави през смях:
-Ама ти си се разхубавил.Да не си започнал да ходиш на фитнес?! О,не,не вярвам.Това занимание не влиза в графата интелектуални.Ако си спомням добре ти предпочиташе да ...
- Какво предпочитам?!Ти никога не си знаела нещо повече никога не си се интересувала.Но кажи защо си губиш времето да разговаряш с мен бедният идиот когото така унижи?Сигурно си имаш по-важни дела за вършене.Я,върви на маникюр и ме остави.
-За пръв и може би последен път мозъкът ти роди нещо вярно.Няма повече да се занимавам с теб.Адиос неудачнико!
Тя тръгна.Извиках след нея.
-Защо открадна писмото и после го скъса?
Тя се обърна бавно и ...
-Ох,какъв си ми глупавичък, а уж имаш претенции,че си интелигентен!Как мислиш бих ли оставила нещо уличаващо в лапите ти?!
Избухна в истеричен смях и се изгуби някъде по дължината на коридора.От къде можеше да знае,че съм направил копие.
...
Тя беше бясна и едвам смогваше да изтръгне листите от минаващите покрай нея.Очите й изстрелваха хиляди невидими и отровно стрели към околните, които я гледах подигравателно.Тя пищеше от ужас, не можеше да си намери място от ужас, в онзи момент псуваше по-добре от хамалин и ако онзи причинил й това беше пред нея сега, тя щеше да го ....Тя щеше да му извади очните ябълки, после един по един и ноктите му, щеше да му изгори веждите,а после щеше да почне да му чупи крайниците с бухалка един по един докато не издъхне.
И всичко това защото благодарение на любовното писмото,което бях копирал всички разбраха,че тя може да чувства.Разбраха,че тя не е напълно изпразнена от съдържание


Тагове:   момиче,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: belle
Категория: Изкуство
Прочетен: 304284
Постинги: 90
Коментари: 359
Гласове: 3757
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол